Jack Stump


Alle 25 bøger og i rækkefølgen, de er skrevet i. Man behøver dog ikke læse dem i den rækkefølge, men kan hoppe rundt i dem, som man vil.


Efter 7 år og 25 bøger afsluttede jeg Jack Stump-serien i 2007. Et par år efter var jeg ude at holde foredrag på en skole, og blev spurgt, om jeg aldrig havde lavet en historie med Jack Stump og Halloween. Det var naturligvis en kæmpefejl, og jeg gik straks i gang med at skrive den. Den udkom som en særlig tyk og fin Specialudgivelse i 2010 på mit eget nystartede forlag, Løse Ænder.


        

          Dykker-detektiverne         

         

Min første serie. Jeg skrev af hjertets lyst og med stor energi. Der er idéer nok i hver enkelt bind til adskillige bøger, og min forfatterstemme sludrer løs undervejs! Oprindeligt planlagt til at være en ti-bindsserie, men efter syv bind, syntes min nye redaktør, at jeg burde skrive noget andet. De nye tider var til fantasy ... og her må selv Dykkerdetektiver kaste våddragterne i ringen. 

Debutbogen og VinderbogenMammuthistorien (1991) Min første roman, skrevet på tre måneder fra januar til marts 1991 (og jeg illustrerede, mens jeg skrev) Bogen udkom i november samme år. Det vil være synd at sige, at den blev nogen succes. Verden var åbenbart ikke klar til fortidsdyr endnu, først flere år senere kom Jurassic Park og Ice-Age-filmene, men da var Mammuthistorien for længst makuleret. PS! Mine illustrationer kom heller ikke med. I det hele taget var det en sørgelig start. 

                                          
Meget bedre gik det ikke Med Døden i hælene, (skrevet i 1993, men først udgivet i 2001) Min daværende redaktør fandt den rædselsfuld, blasfemisk og stødende, og kom med utallige ændringsforslag, alá: "Tag Døden ud af historien!" og dens slags. Det var belastende og i foråret 1994 fik jeg nok, tog manuskriptet og gik. Samme aften (21 marts 1994) begyndte jeg på at skrive første bind af Dykker-detektiverne - og fra dette øjeblik startede min forfatterkarriere version 2.0 Med Døden i hælene lå i årevis i bunden af en skuffe, indtil jeg sendte manuskriptet ind til den store Skandinavisk romankonkurrence i 2000, hvor man skulle skrive den bedste børnebog til det nye årtusinde. Her vandt den førstepræmien og blev udgivet i Sverige og Norge (og Færøerne!) Lidt af et comeback for min gamle historie. 
Personligt var det naturligvis tilfredsstillende at den blev udgivet, men forfattermæssigt var jeg et helt andet sted. Serien om Dykker-detektiverne kørte på fuld damp, de første Jack Stump-bøger var udkommet og Svend Svovl-serien var i støbeskeen, så min middelalderhistorie om Døden og ridderen var ikke ligefrem noget, som optog mine tanker.


7 kommentarer:

 1. Jack Stump var en kæmpe del af min sene barndom. Jeg læste dem alle på kort tid, og så læste jeg de bedste igen. Jeg tegnede efter tegningerne, som gav fantastisk liv til historierne. Humoren var skøn. Tak for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonathan,
   Dejligt at høre. Håber du gemmer tegningerne.
   VH Henrik

   Slet
 2. Er vild med dine historier, læser dem som højtlæsning i børnehave og skole. Bliver snart nødt til at købe hele serien istedet for at låne dem. Ungerne er helt vilde med dine fortællinger og jeg griner selv tit med. Håber du endag begiver dig ud i en Jack Stump serie eller lign. Hvor man selv er hovedpersonen og selv skal træffe valg for hiatoriens videre forløb. Thumbs up for din fantasi, jeg er med hele vejen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Ja, det er en god idé med vælg-selv-handling. Hvem ved, om der en dag kommer sådan en? Glæder mig, at du og dine elever har glæde af historierne. VH Henrik

   Slet
 3. Min søn tygger sig igennem Jack Stump og standser altid lidt op hver gang han bander ;-) Vi elsker humoren og uhyggen. Tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette,
   I de nye udgaver bander Jack ikke så meget. Men godt, at han får læst bøgerne. VH Henrik

   Slet
 4. Kære Henrik,
  I min familie har Dykkedetektiverne altid været en kæmpe succes.
  Efter en familieforøgelse har vi et stort ønske om at erhverve os bøgerne. Det virker dog til, at det er umuligt at købe dem - hverken nye eller brugte.
  Jeg skriver til dig i håbet, om du har en insiderviden, om hvor jeg kan købe dem!
  De bedste hilsner
  Frederik

  SvarSlet