fredag den 3. februar 2017

STJERNEDRENGEN


En dag i efteråret sad jeg og surfede, da uden varsel et gyseligt foto poppede op på skærmen. Hvad i alverden!? tænkte jeg: En uformelig klump i en åben kiste omgivet af militærpersonel.
Det var (viste det sig) de sørgelige rester af den sovjetiske kosmonaut Vladimir Komarov, hvis Soyuz 1-rumkapsel ikke som planlagt var dalet ned med faldskærm, men var hamret ind i jorden som en meteorsten, selvfølgelig med fatale følger for Komarov. Det var i april 1967. I sandhed The Man Who Fell to Earth.


De næste uger slugte jeg alt, hvad jeg kunne finde, om sovjetisk rumfart, rumkapløbet mellem USA og USSR, om triumfer, fortielser og koldkrigskatastrofer. Rygradsrislende læsning, skulle jeg hilse og sige. Men raketbrændstof til forfatterhjernen. Stjernedrengen maste sig på og blev skrevet på et par dage i oktober. I dag udkommer bogen så med flot cover af Kristian Eskild Jensen og Mette Schou. Den er blevet præcis, som jeg ville have det. Og forhåbentlig får den en bedre skæbne end de kosmonauter, som ikke kom helskindede hjem.

Læs de første kapitler fra bogen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar